ЗАЗ Project 970: майбутній концепт запорожця


Окрім відомих усім автомобілів, АвтоЗАЗ планував випуск ще кількох моделей, проте до конвеєра проекти так і не доживали.



Одним із них був мінівен ЗАЗ-970, розроблений у 1960-х роках, при цьому варіантів передбачалося два - пікап та фургон. 


Український дизайнер Костянтин Ніколаєв, надихнувшись невипущеного авто, розробив свій власний проект під назвою Project 970. Машина вийшла дуже цікавою з огляду на підвищену увагу сьогодні до малогабаритних мінівенів для перевезення компактних вантажів та людей.


Концепт зовні дуже схожий на свого прабатька, і являє собою автомобіль із двома бічними та задніми дверима. Залежно від призначення, кузов може оснащуватися як задніми скляними вікнами, так і виконуватися без них, якщо передбачається виключно перевезення вантажів. Задні двері відчиняються вгору.



Більш того, популярність електрокарів не оминула і Project 970, через що він також працює на електротязі. Батареї розташовуються в нижній частині кузова, а ось електродвигунів аж чотири - по одному на кожне колесо, що також говорить про повний привод автомобіля.


Що стосується габаритів концепту, то вони більш ніж скромні - всього 3890 мм у довжину, зате 1810 мм у висоту. Відповідно до актуальних нині вимог дорожній просвіт автомобіля змусить позаздрити навіть деяких кросоверів, внаслідок чого їзда не найкращою дорогою або легким бездоріжжям не стане проблемою.


Джерело: інтернет

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!