У 2027 році в модельному ряду Land Rover з'явиться компактний Defender Sport


JLR, що ще недавно називалася Jaguar Land Rover, розширить лінійку свого недавно виділеного бренду Defender новим позашляховиком компактного розміру, побудованим на платформі EMA, що готується до випуску. Найімовірніше, він називатиметься Defender Sport, тому що JLR вже використовувала це слово, коли випускала позашляховики меншого розміру для сімейств Range Rover та Discovery. Це було б розумно, хоча ніхто в JLR офіційно не підтвердив цю назву.


Британський журнал повідомляє, що молодший Defender стане частиною того ж сімейства невеликих позашляховиків, яке, як ми вже знаємо, включатиме Range Rover Evoque та Velar, а також Land Rover Discovery Sport. Поява молодшого Defender була опосередковано підтверджена і генеральним директором JLR Адріаном Марделлом, який повідомив учасників конференції інвесторів, що «бренди Range Rover, Defender і Discovery перейдуть на платформу EMA». Ця електрична модульна архітектура дозволить JLR вивести на ринок електричні позашляховики вже в другій половині поточного десятиліття, але на ній можна будувати і гібриди, що є надзвичайно важливим для ринків, де впровадження електромобілів відбувається досить повільно.



Сьогодні Defender доступний у трьох форматах довжини, і лише дводверний «90-й» має відносно невеликі розміри, та й то завдяки обмеженням, що випливають із дводверного компонування та укороченої бази. Чотирьохдверний Defender 110 має 5 018 мм довжини (з запасним колесом), і Autocar припускає, що новий чотиридверний baby Defender буде приблизно на 420 мм коротшим, що робить його приблизно такого ж розміру, як Skoda Kodiaq.



Нагадаємо, що раніше цього року компанія JLR оголосила, що кожна з її позашляхових марок (Defender, Discovery та Range Rover) стане самостійним брендом, і що назва Land Rover «трохи відійде в тінь», як і раніше, залишаючись «знаком довіри». Принаймні так сказав красиво старіючий бос дизайну Джеррі Макговерн. До речі, компанія також спростила свою назву із Jaguar Land Rover до JLR і навіть представила новий логотип.



Джерело: 4x4 Club

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!