Tesla офіційно розпочала постачання електричного пікапа Cybertruck


"Апокаліпсис може наступити будь-якої миті" - начебто жартома заявив Ілон Маск, передаючи перші машини клієнтам. І у світі немає автомобіля, більш пристосованого для виживання у ситуації кінця світу. Такою була первісна концепція цього пікапа.



Серійна версія виявилася трохи більш блискучою і менш грубою, ніж оригінал, але все ще з рубаними формами та гладкими площинами, позбавленими будь-якої округлості. Сплав, з якого виготовили корпус пікапа, був винайдений спеціально для нього та захищає від автоматних черг. Сталевий екзоскелет машини забезпечує їй більше жорсткості на кручення, ніж у суперкара McLaten P1.



Армоване скло Cybertruck витримує, як написано на сайті, удар бейсбольного м'яча, кинутого зі швидкістю 113 км/год та сильний град. Крім того, він забезпечує звукоізоляцію салону.


Під час заходу компанія показала відео, на якому Cybertruck переміг у змаганні у тязі своїх прямих конкурентів, електричні Ford F-150 Lightning та Rivian R1T, і навіть дизельний Ford F-350 HD.


Тим, кому запропонованого запасу ходу обмаль, зможуть збільшити його за рахунок додаткової батареї, яка поміщається у спеціальне відділення у днищі пікапа. У такому разі далекобійність може досягати 756 км. У кузові 1,8 на 1,2 метра міститься 1,9 кубометра вантажу, якщо закрити його висувним дахом. Є також розетки для живлення інструментів, туристичного спорядження або навіть удома у разі перебоїв з електроенергією. Адаптивна пневматична підвіска з чотирьох боків дозволяє збільшити кліренс до рекордних 43 см.


Усередині салону все виконано у строгому, лаконічному дизайні. Ніщо не повинно відволікати водія та пасажирів від сцен апокаліпсису, які можна спостерігати через вікна та панорамний дах.


Оголосила Tesla і низку технічних характеристик автомобіля. Задніводна версія - найбюджетніша - розганяється до 100 км/год за 6,5 секунди, проїжджає близько 400 км на одному заряді і стоїть у базовій конфігурації від 61 000 доларів США. Її доведеться зачекати до 2025 року. Інші дві версії будуть доступні вже наступного року. Повнопривідна із запасом ходу 547 км, максимальною швидкістю 180 км/год та розгоном до 100 км/год за 4,1 с може тягнути за собою 5 тонний причіп і коштує від $80 000. Конфігурація Cyberbeast з трохи меншим запасом ходу рве з місця як звір - 100 км/год за 2,6 с - вичавлює 209 км/год і видає таке ж тягове зусилля. Ціна від $100 000.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!