Ford подає патент на портативний зарядний причіп із вбудованими двигунами


Ford подав патент, який передбачає створення причепа з інтегрованою акумуляторною батареєю та електродвигунами, які дозволяють користувачеві легко розташувати його в кемпінгу чи на робочому місці, а також забезпечують резервне живлення як для буксирування електромобіля, так і для інструментів і приладів.


Згідно з документом, який було подано 13 січня та опубліковано Управлінням патентів і товарних знаків США (USPTO (United States Patent and Trademark Office) 13 липня, зарядний причіп включає кузов причепа, колеса та шини, акумулятори, порти для підзарядки внутрішньої упаковки та забезпечення експортного живлення, а також електродвигуни та контролер.


Ось анотація згідно з заявкою USPTO:


"Надається зарядний причіп, який містить один або більше двигунів для маневрування зарядним причепом, акумуляторну батарею для зберігання електроенергії, зарядний порт для отримання електроенергії від зарядного пристрою для заряджання акумуляторної батареї та один або більше зарядних портів для заряджання однієї або кількох частин електричного обладнання за допомогою електричної енергії, що зберігається в акумуляторній батареї. Зарядний причіп також містить контролер для керування рухом зарядного причепа, щоб розташувати зарядний причіп у робочому положенні для заряджання однієї або кількох частин обладнання з електричним живленням."


Це подібний підхід до того, який застосовувався на електричному автофургоні Lightship L1 (Lightship L1 electric RV), але він не ідентичний. У Lightship вбудовані батареї та електродвигуни живлять причіп, коли його буксирує електромобіль, що йде попереду, мінімізуючи втрату запасу ходу, тоді як патент Форда демонструє більш утилітарну концепцію, де електродвигуни використовуються в причепі лише для полегшення руху рухатися, коли буксирний автомобіль стоїть.

З огляду на це, це цікава ідея, яку можна застосувати до безлічі причепів, від простих корисних до фургонів і автопричепів.


Нещодавно Ford також подав патент на акумуляторну коробку, встановлену на даху, яка теоретично може забезпечити резервне живлення електромобіля під час руху у віддалених місцях, де обмежений доступ до зарядної інфраструктури.


Джерело: USPTO

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!