BAIC Stone 01: хардкорний китайський позашляховик EREV з акумулятором CATL


Нещодавно Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю (MIIT) представило абсолютно новий хардкорний позашляховик BAIC під назвою Stone 01. Очікується, що Stone 01 буде офіційно представлений не раніше кінця року, і він буде конкурувати з іншими хардкорними моделями SUV, такими як Tank 500 і Beijing BJ60. Очікуваний діапазон цін коливається від 300 000 до 500 000 юанів ($42'000 - 70'100).



Stone - новий бренд під BAIC. Stone 01 вперше був створений Rox Motor і раніше називався Luo Ke (洛轲). Компанія Rox Motor була заснована Чан Цзіном, головою і засновником Roborock, виробника пилососів. Раніше тестовий автомобіль Luo Ke був помічений на стоянці CATL. Пізніше через фінансові проблеми Rox Motor вирішив співпрацювати з BAIC. І тепер Луо Ке приймає нову назву - Stone 01, і офіційно перебуває під BAIC.



Stone 01 оснащений гібридною системою збільшеного радіусу дії, яка складається з двигуна 1,5T і системи подвійного двигуна для передньої та задньої частини. Двигун 1.5T має максимальну потужність 112 кВт. Максимальна вихідна потужність переднього і заднього здвоєного двигуна становить 150 кВт і 200 кВт відповідно. Потрійна літієва батарея автомобіля постачається CATL.



Загальна форма BAIC Stone 01 приймає квадратний квадратний дизайн, який є звичайним для жорстких позашляховиків. Спереду група фар має Y-подібний дизайн. Збоку почорнілі стовпи створюють ефект підвішеного даху. Інші елементи, включаючи багажник і зовнішні дзеркала, також чорніють, щоб ще більше підкреслити спортивність автомобіля.


Ззаду двері багажника можна відкрити з лівого боку. Задні ліхтарі мають вертикальну конструкцію. І, звісно, ​​зовнішнє запасне колесо не може бути відсутнім, щоб створити враження від позашляховика. Як великий позашляховик, розмір автомобіля становить 5050/1980/1869 мм, а колісна база становить 3010 мм. Повна вага автомобіля становить 3189 кг.



На даху та передніх крилах з обох боків розміщені 3 лідари. Крім того, судячи з деталей логотипу, Stone 01 буде виготовлятися Beijing Automobile Works (BAW).


Джерело: китайський MIIT, DongCheDi

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!