Електропікап Rivian R1T спустили на воду


Один із американських власників Rivian R1T вирішив перевірити, чи справді новий електропікап здатний форсувати глибокий брід. Для цього він загнав машину в озеро, причому не порожньою, а з доважком у вигляді катера. Зрозуміло, весь експеримент було знято на відео.


Багатьом електромобілям з конструктивних особливостей не страшні гідроудари: головне, щоб все було б герметично. А особливість Rivian R1T полягає ще й у тому, що він, згідно із заводськими специфікаціями, може заїжджати у воду на глибину до 1,09 м. Для порівняння, у стандартних паливних позашляховиків на кшталт Land Rover максимальна глибина долання броду становить 70-80 см.



Згаданий власник Rivian R1T провів свій експеримент на Ведмежому озері в американському штаті Айдахо: це водоймище він часто відвідує зі своєю родиною (тут, до речі, дуже плавний піщаний спуск у воду, але саме озеро досить велике). У такі поїздки американець бере із собою моторний човен, який зазвичай спускають на воду за допомогою спецтехніки. Так ось, у цьому випадку завдання полягала в тому, щоб електропікап якраз перейняв на себе роль такої спецтехніки.



Звичайно, існував і ризик того, що важкий пікап застрягне в піску, але цього не сталося: Rivian вдалося успішно заїхати вглиб озера (приблизно до пояса), а потім так само вдало виїхати з води.


За словами власника, він хвилювався, що машина може почати плавати, але, враховуючи скільки важить електропікап, цього теж не сталося.



Загалом експеримент вийшов вдалим.


Джерело: Next Car

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!