Dacia Manifesto: концептуальний електрокар, створений для подорожей бездоріжжям


Цього року на Паризькому автосалоні, який відкриється 18 жовтня, від румунського бренду Renault Group буде представлений новий концепт Dacia Manifesto - компактний двомісний електрокар з агресивним рубаним дизайном, створений для подорожей бездоріжжям.



MANIFESTO concept переосмислює основні принципи, щоб забезпечити ще простіший і справжній досвід. Немає фільтрів між пасажирами та навколишнім середовищем - ні дверей, ні вікон, ні лобового скла. Ви занурюєтеся в природу. А коли ви насолоджуєтеся заняттями на свіжому повітрі, немає нічого більш зручного, ніж робоча поверхня, яка служить для різних цілей замість дверей багажника.

Пасажири також можуть бути ближче до природи і в той же час залишатися на зв’язку з послугами, доступними на їхньому смартфоні: простий, ефективний і економічний підхід Dacia Bring-Your-Own-Device дозволяє повністю інтегрувати смартфон в приладову панель і на бортовий комп'ютер. Ця система вже доступна на кількох моделях бренду та буде вдосконалюватись у майбутньому.

MANIFESTO concept також відкриває ще один прорив, який буде вбудовано в майбутні моделі: YouClip, дуже проста система для кріплення різноманітних зручних і модульних аксесуарів.

Нарешті, оскільки круто часто збігається з корисним у Dacia, одна фара - навіщо використовувати дві, якщо одна забезпечує все необхідне світло? - можна від'єднати і використовувати як потужний ліхтарик!



Автомобілі Dacia добре відомі своєю міцністю та надійністю. Duster, Jogger і Sandero Stepway, наприклад, виділяються як автомобілі, на які клієнти можуть розраховувати для подорожей на природі. MANIFESTO concept розширює межі ще далі, перетворюючи автомобіль на посередника між людьми та природою.

MANIFESTO concept має всі ознаки бездоріжжя, включаючи 4-колісний привід, дуже великий клиренс, великі колеса та кузов, створений для того, щоб витримувати найскладнішу місцевість.

MANIFESTO concept водонепроникна: ви можете очистити внутрішню частину струменем води.

Знімні покриття сидінь стають спальними мішками за лічені секунди.

Багажник на дах може перевозити будь-які вантажі, оскільки кріпильні балки можуть змінюватися в різних конфігураціях. Dacia вже піднялася над іншими завдяки інноваційним модульним рейлінгам Sandero Stepway і Jogger, які незабаром з’являться в Duster.

Спеціальна знімна батарея забезпечує живлення через побутову розетку, перетворюючи MANIFESTO concept на джерело енергії для будь-яких заходів на свіжому повітрі.



Завдяки MANIFESTO concept бренд демонструє своє бачення автомобіля з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Оскільки він компактний і легкий, він споживає менше енергії. Це прагнення до ефективності сягає далекого минулого в асортименті Dacia - Jogger, наприклад, на 300 кг легший за своїх 7-місних конкурентів.

Основні пластикові деталі корпусу MANIFESTO Concept містять значну частину переробленого матеріалу. Він називається Starkle® і виготовлений із уже обробленого поліпропілену з ефектом цяток.

Інтер’єр також оздоблений натуральними матеріалами, такими як пробка, що покриває панель приладів. І, як і в останніх моделях Dacia, зникло декоративне хромування.  



Концептуальні безповітряні шини є ще однією інноваційною особливістю, оскільки вони спрямовані на екологічність, а також на економію. Основним принципом є довговічність: ці шини стійкі до проколів і служать стільки ж, скільки і автомобіль.



Джерело: Renault Group


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!