Український всюдихід "Богун" модифікували для військових потреб


Міністр оборони України Олексій Резніков протестував всюдихід "Богун" українського виробництва, про що розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.



Я вже говорив - завжди приємно випробовувати техніку, яка йде на фронт, а коли йдеться про техніку українського виробництва - це насолода! Данці б сказали - хюґе.

Нещодавно я «обкатав» український танк «Оплот», які ми плануємо замовити для нашого війська.

Сьогодні ж йдеться про український всюдихід «Богун». 

Я в захваті! Висококласна автівка. Кажу не як міністр оборони, а як активний учасник чемпіонатів України з трофі-рейдів (перегонів по бездоріжжю).

Два таких вже вже воюють в різних підрозділах. Наприклад, спеціально для десантників, штурмовиків зроблено «Богун» типу «кабріолет», де прибрали кабіну як таку, натомість обладнавши місця для особового складу, зробивши з неї десантну машину. 

Наразі інші підрозділи випробовують техніку, встановлюють різного типа озброєння для використання у військових діях. Є навіть версія медичного евакуатора. 

Ба більше, є вже й заявки від окремих командувачів. 

Головна наша цінність - це життя та здоров’я наших людей. І ми маємо їх зберегти. Якісна зброя, якісна техніка - важливі для цього. Наші партнери нам допомагають і будуть з нами до перемоги. Але розвиток національного ВПК є одним з пріоритетних напрямків для нас. 

Це не тільки про сьогодні. Ми боремося за незалежність, за нашу свободу, які, тим паче з таким сусідом, неможливі без потужної обороноздатності. А незалежність ВПК, власне, це один із факторів обороноздатності країни. Над чим ми продовжуємо працювати й надалі.


Переможемо. Все буде Україна!


Також є варіант всюдиходу для використання у медичній евакуації.


Всюдиходи “Богун” вже використовують рятувальники ДСНС. На цій техніці можна долати снігові замети, заболочену та гірську місцевість, а також водні перешкоди.



Дно автомобіля має форму човна, замість керма всюдихід має важелі та дизельний двигун. Тиск у колесах можна знижувати відповідно до потреб місцевості. Витрата пального складає 7 л/год. Швидкість пересування - 40 км/год по твердій поверхні й 6 км/год по воді.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!