У Черкасах виготовляють унікальні автомобілі для ЗСУ - багі "Мангуст"


В Україні з'явився новий військовий багі "Мангуст" Розробили його майстри з Черкас на прохання розвідників ЗСУ. Про незвичайний тримісний позашляховик розповіли у сюжеті телеканалу Вікка.


Фото: vikka.ua


Подібні легкі та невибагливі позашляховики зараз користуються популярністю у захисників України. Їх можна використовувати для розвідки, а також доставки озброєння і бійців на позиції. Можуть використовувати їх і сили ССО.


Фото: vikka.ua


Один із творців багі Василь Савісько розповів, що в "Мангуста" проста конструкція, адже він побудований на агрегатах ВАЗ-2108. Це означає, що для нього легко знайти запчастини та ремонт у польових умовах не буде складним.


Фото: vikka.ua


В основі автомобіля лежить трубчастий каркас. Двигун ВАЗ-2108 пересунули назад, а механічну коробку передач допрацювали. Привід у "Мангуста" - задній. Легкий позашляховик демонструє чудову прохідність. Цікава деталь - один із пасажирів сидить спиною до руху.


У Черкасах готові налагодити серійне виробництво багі. Там підрахували, що потреба ЗСУ зараз становить приблизно тисяча таких автомобілів.


Це вже не перший проєкт для української армії. Багі для захисників України вже випускають у Кривому Розі та Чернівцях.



Джерело: Фокус, vikka.ua

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!