Toyota Land Cruiser 300 від SVI Engineering навіть АК-47 не зупинить


Побудований компанією SVI Engineering у Південній Африці, броньований (майже 750 кілограмів броні!) позашляховик Toyota Land Cruiser 300 забезпечує максимальний захист VIP-персон, яким, за обов'язком служби, доводиться вирушати у непрохідну глушину. Хто ці люди? Можливо, представники картелів або високопоставлені нафтовики, що вирушають за грибами. У будь-якому випадку позашляховик був броньований до рівня B6, що дозволяє йому витримувати атаки зі штурмових гвинтівок, таких як AK-47. І справа не лише у склі (товщина балістичного скла становить 3,8 см.) - SVI додала броню в дах і підлогу автомобіля, в той час як шини захистили надміцними кільцями ущільнювачів.

Маючи великий досвід у бронюванні Land Cruiser попереднього покоління, який, до речі, мав великий попит, фахівці захисту скористалися можливістю вдосконалити свою пропозицію: як і його попередник, броньований B6 LC300 може похвалитися захисною перегородкою, розташованою за другим рядом сидінь, але цього разу вона була розміщена трохи далі, що забезпечує більше місця у багажному відділенні та дозволяє пасажирам другого ряду відкидати сидіння, та аварійно-рятувальним люком (цікавий винахід SVI).

Підвіска - Land Cruiser може бути як завгодно міцною, але 750 кг. додаткової ваги створюють неприпустиме навантаження при будь-якому її налаштуванні, тому в SVI посилили окремі елементи, щоб LC300 керувався так само добре, як і звичайна модель.

Найбільш вражаючим з усього зробленого є те, що Land Cruiser 300 зберіг у робочому стані всіх помічників водія, а камери та датчики, розташовані за товстим лобовим склом, не втратили функціональності:

"Оскільки новий Land Cruiser 300 легший і потужніший за попередника, він ще краще підходить для нашого ретельно продуманого варіанту B6" - пояснив представник компанії Нікол Лоу.


Вага броні доводить загальну масу позашляховика до 3380 кг. (примітно, що броньований LC300 легше, ніж планований куленепробивний i7 від BMW.), але 3.5-літровий бензиновий V6 або 3.3-літровий турбодизель повинні з нею впоратися.

За максимальний захист доведеться заплатити: SVI зазначає, що броня для культового позашляховика коштуватиме $61'300 (у цю суму очевидно не входить ціна самого Land Cruiser). У SVI кажуть, що збірка займає близько чотирьох місяців і, незважаючи на те, що в Південній Африці використовують автомобілі з правостороннім керуванням, фахівці зможуть запропонувати версію з лівим кермом для міжнародних ринків.



Джерело: SVI Engineering

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!