Land Rover Defender Project Ghost: класичний позашляховик потужністю 450 сил на базі Tesla

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8
 Фото №9
 Фото №10

Проект Ghost (тобто "привид", "фантом") від ECD Automotive Design - одна з найнезвичайніших версій вічно живого класичного Defender.


Поки ми терпляче чекали на появу електричного Land Rover, фахівці ECD Automotive Design представили свій проект: класичний Defender 110 з силовою установкою Tesla. Цей відреставрований позашляховик, який отримав назву Project Ghost (можливо тому, що став безшумним), є прикладом гармонійного поєднання минулого і майбутнього, універсальності старого Defender з ефективністю сучасного електромобіля. Більш того, знаменитий британський позашляховик, оснащений акумулятором ємністю 100 кВт/год і 450-сильним електродвигуном, став швидшим і надійнішим, ніж раніше.


Компанія нічого не говорить про тривалість пробігу та показники продуктивності, але зазначає, що виготовлений на замовлення Land Rover був побудований у точній відповідності до побажань замовника. Серед найпомітніших покращень, пневматична підвіска ECD та високоефективні гальма від Alcon. В результаті, машина зберігає класичний зовнішній вигляд, але стала набагато легшою в управлінні.


Для кузова власник обрав сіру матову фарбу Quantum Grey, що доповнює чорну обробку кузова. Спереду стоїть класичні радіаторні грати і бампер, доповнений денними ходовими вогнями. Project Ghost їздить на 16-дюймових матово-чорних колесах Wolf Steel, взутих у АТ-шини BF Goodrich. Цікавим доповненням є зовнішній каркас, з'єднаний із багажником на даху. Він, певна річ, теж чорний.


Усередині все значно розкішніше, ніж раніше. Сидіння Corbeau Trailcat обтягнуті багатою чорною шкірою, із привабливим малюнком у вигляді червоних ромбів. Передня панель доповнена більш сучасними приладами Puma (представлені в 2006), також обтягнута шкірою з червоним простроченням. Оригінальне кермо замінено на спортивний Momo Prototipo, а металеві перемикачі та кнопки, розкидані по всьому салону, виготовлені вручну.


Завдяки конфігурації 2+3+2, в тісному салоні можна розмістити до семи осіб. В ECD досягли цього, встановивши пару відкидних сидінь у багажному відсіку, як любили робити на старих позашляховиках. Серед інших приємних речей: сенсорний екран від Sony (з Apple CarPlay та Bluetooth), три USB-порти, активний сабвуфер JBL та динаміки JL Audio.


Це не перший випадок, коли ECD Automotive оновлює легендарну Land Rover за допомогою електрики. Минулого року компанія представила Project Britton та Project Morpheus, які теж є класичними Defender на базі Tesla. А якщо ви не любите електромобілі, то ECD може встановити під капотом сучасний V8 від GM. Нарешті, якщо ви хочете дочекатися виходу заводської версії електричного Defender, то з чуток він з'явиться в 2025 році.



Джерело: ECD Auto Design

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!