1973 Rover P5: "міністерський скакун" Маргарет Тетчер виставили на аукціон Silverstone

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8
 Фото №9
 Фото №10

У Великій Британії на аукціон Silverstone виставили седан Rover P5 1973 року - машину, яка буквально привела Маргарет Тетчер до влади.


Виготовлений 24 березня 1973 року, цей особливий ровер мав зіграти важливу роль у політичній історії Великої Британії, транспортуючи новообрану, нині покійну Маргарет Тетчер, першу жінку-прем’єр-міністра Великобританії, від штаб-квартири Консервативної партії до Букінгемської площі 4 травня 1979 року, де вона прийняла запрошення королеви Єлизавети II сформувати нову адміністрацію. GYE 329N, переобладнаний компанією Hoopers невдовзі після того, як він зійшов з виробничої лінії, відповідно до специфікацій уряду, мав стати одним із трьох таких екземплярів, які використовувалися для міністерських обов’язків, з оздобленням чорного кольору Ebony Black із внутрішнім оздобленням із шкіри Saddle Tan.


Пішов у відставку незабаром після того, як зайняв своє місце на політичній арені, Rover перейшов у приватну власність у 1980 році із зареєстрованим пробігом на той час приблизно 76 000 миль, із зафіксованим відтоді приблизно 17 000 миль. Він залишається у винятковому стані до цього дня. Нещодавно було оновлено лакофарбове покриття, а також перебудовано двигун і коробку передач, однак, і найголовніше, оригінальний «консервативний» інтер’єр залишився.


Маючи великий архів історії та безсумнівне походження, настільки, що його щойно опублікували у вересневому номері журналу Classic & Sportscar Magazine, цей поважний Rover P5 сам по собі є привабливим класичним седаном, однак, якщо ми визнаємо, що Маргарет Тетчер відіграв надзвичайно важливу роль в історії Великобританії наприкінці 20-го століття, і те, що перша в історії поїздка Залізної Леді в якості нашого Прем’єр-міністра відбулася на задньому сидінні GYE 329N, то це додає певного відтінку.


Нещодавно авто Маргарет Тетчер пройшло реставрацію - його перефарбували й оновили двигун та коробку передач. За нього планують отримати £35'000 - £45'000 фунтів стерлінгів ($42'500 - 54'600 доларів).


© Silverstone Auctions Limited, 2022

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!